Voordracht door Dr. Natalie Leys, microbiologe van het Studie Centrum voor Kernenergie SCKā¢CEN.
Zij werkt mee in het Europese MELiSSA programma van ESA, dat onderzoekt hoe men in de ruimte voedsel kan produceren uit afvalstromen. Dr. Leys wil de juiste micro-organismen en kweekcondities selecteren, met behulp van de juiste ruimte-biotechnologie, als ook in kaart brengen hoe zulke bio processen werken en evolueren in de ruimte (bv. in efficiency of eind producten), waar ze constant worden blootgesteld aan een extra dosis kosmische straling en verminderde zwaartekracht. Hier zal ze haar Arthrospira-B ruimtevlucht experiment voorstellen, de ontwikkeling en de eerste test van een mini bioreactor aan boord van ISS, waarin gedurende 1 maand de biomassa en zuurstof productie van de cyanobacterium Arthrospira (spirulina) in de ruimte werd bestudeerd.
Gratis toegang, maar inschrijven is noodzakelijk wegens beperkt aantal plaatsen, via onze website:http://armandpien.be/event/wat-zullen-we-eten-op-de-maan-2018-09-08-119/...
© 2024; Theme by Volkssterrenwacht Urania Based on Danland