Zonnekijkdag: wij doen mee!

Datum: 
zondag, 1 juli, 2018 - 14:00 to 17:00

Tijdens de zonnekijkdag zal de UGent-Volkssterrenwacht Armand Pien open zijn voor het publiek. We stellen onze telescopen, uitgerust met veilige zonnefilters, voor u klaar. We gebruiken hierbij verschillende filters,  die een ander deel van het spectrum doorlaten, zodat u de zon op verschillende manieren kan ontdekken.
We voorzien daarnaast een boeiend randprogramma, zodat het ook in geval van bewolkt weer de moeite loont om eens langs te komen:
-De telescoopkoepels en het weerstation zijn te bezoeken, onze medewerkers geven u graag een woordje uitleg over de aanwezige apparatuur. 
-er zijn korte voordrachten/presentaties over onze dichtstbijzijnde ster.
-En voor wie graag zelf de handen uit de mouwen steekt, zijn er onze interactieve 3D-consoles waarmee u zelf te weten komt hoe het komt dat de Zon rond 21 juni het hoogst aan de hemel staat, en hoe het komt dat er seizoenen zijn, op Aarde maar ook op Mars.
-ook voor de jongste bezoekers hebben we een leuke doe-activiteit in petto.

Daarnaast zal onze Werkgroep waarnemen post vatten in Provinciaal Domein Het Leen (Gentsesteenweg 80, 9900 Eeklo). Ook daar kan u door de telescopen de zon bewonderen en een woordje uitleg krijgen van onze medewerkers. Deze activiteit gaat enkel door in geval van mooi weer.

Meer informatie over programma of een overzicht van alle waarneemposten in Vlaanderen is te bekijken op: www.zonnekijkdag.be

Volkssterrenwacht: